search.png
nl

De Groep
Print pageSend page

Saint-Gobain, wereldleider op de markten voor het wonen en werken, is in 66 landen vertegenwoordigd en heeft meer dan 170.000 medewerkers in dienst. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en distribueert bouwstoffen en biedt innovatieve oplossingen voor de uitdagingen economische groei, energiebesparing en milieubescherming. Innovatie, duurzaamheid en comfort zijn de pijlers waarop de bedrijfsstrategie van
Saint-Gobain steunt.

De Groep wordt bestuurd door de Algemene Directie in het hoofdkantoor in Parijs. Hier wordt de bedrijfsstrategie van het concern vastgelegd. Onder de Algemene Directie ressorteren de directies Personeel, FinanciŽn, Research & Development, Recht & Belastingen, Corporate Planning, Interne Audits & Business Control, Marketing en Communicatie.

De verdere structuur heeft de vorm van een matrixorganisatie die is onderverdeeld in Divisies en Delegaties. Op deze wijze wordt gewaarborgd dat zowel op het niveau van de uiteenlopende activiteiten als in de verschillende landen en regioís te allen tijde met verantwoordelijkheidsbesef wordt gehandeld.

De Divisies leggen de wereldwijde strategie voor de afzonderlijke activiteiten vast en leiden de operationele activiteiten. Deze zijn onderverdeeld in drie afzonderlijke gebieden: Innovatieve Materialen, Bouwproducten en Distributie Bouw.

De taak van de Algemene Delegaties is om binnen een land of een groep landen de activiteiten van de aldaar vertegenwoordigde bedrijven te coŲrdineren, synergetische effecten tussen de verschillende branches te bevorderen en de Saint-Gobain Groep naar buiten toe te representeren.
 

Compagnie de Saint-Gobain

Algemene Directie
Functionele afdelingen
Human Resources
FinanciŽn
Corporate Planning
Interne Audits en Business Control
Recht/belastingen
Research & Development
Communicatie
Marketing

Delegaties

Noord-Amerika
Rusland, OekraÔne, GOS-landen
Groot-BrittanniŽ, Ierland, Zuid-Afrika
BraziliŽ, ArgentiniŽ, Chili
Spanje, Portugal, Marokko
AziŽ, Stille Oceaanstaten
Oost-Europa
IndiŽ, Sri Lanka, Bangladesh
Mexico, Colombia, Ecuador, Peru, Venezuela, landen van Midden-Amerika
ItaliŽ, Egypte, Turkije, Griekenland
Midden-Europa
Noordelijke & Baltische staten

Divisies

Innovatieve Materialen
Bouwproducten
Distributie Bouw

Join the conversation
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google+
  • Xing
  • Kununu