search.png
nl

350 jaar Saint-Gobain
Print pageSend page

Dit jaar viert Saint-Gobain zijn 350-jarig bestaan. Een heel bijzonder jubileum, dat de Saint-Gobain-groep de gelegenheid biedt om terug te kijken op zijn geschiedenis en tegelijkertijd de blik naar voren te richten.

Sinds de oprichting in 1665 door Lodewijk de XIV en Jean-Baptiste Colbert is Saint-Gobain, het oudste bedrijf in de Franse aandelenindex CAC 40, er steeds weer in geslaagd om zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden in de wereld en alle uitdagingen succesvol het hoofd te bieden. Saint-Gobain kijkt vastberaden vooruit en is zich ervan bewust dat er volop redenen zijn om vertrouwen in de toekomst te hebben.

De Saint-Gobain-groep heeft vele eeuwen doorstaan en weet hoe men op de toekomst vooruitloopt: sinds 350 jaar vindt Saint-Gobain zichzelf steeds opnieuw uit om te kunnen anticiperen en inspelen op de veranderingen die zich in de wereld voltrekken.

„Dit jubileum is een kans, een gelegenheid om ons te herinneren aan de kracht die wij bezitten, de kracht die nodig is om 350 jaar geschiedenis te kunnen doorstaan en 350 jaar voortdurende innovatie te kunnen waarborgen. Door de ervaringen die wij in de afgelopen eeuwen hebben opgedaan, beschikken wij niet alleen over een vooruitziende blik, maar ook over een zekere sereniteit en een dynamiek die het ons mogelijk maken om ons te kunnen instellen op alle mogelijke veranderingen in de wereld. Onze geschiedenis levert het bewijs voor het feit dat wij een bedrijf zijn dat zijn grenzen steeds verder heeft verlegd en alle uitdagingen op technologisch gebied is aangegaan. Wanneer wij terugkijken op onze geschiedenis en dan de wereld van vandaag aanschouwen, kunnen wij niets anders dan tot de overtuiging komen dat er volop redenen zijn om vertrouwen in de toekomst te hebben. Om deze reden zullen wij dit jubileum toekomst- en innovatiegericht vieren, en dit optimisme willen wij in 2015 met u delen”, aldus Pierre-André de Chalendar, president en algemeen directeur van Saint-Gobain.

Join the conversation
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Google+
  • Xing
  • Kununu